Masajul medical reprezintă una din procedurile des utilizate în practica medicală având rezultate benefice utilizate pe o sferă largă de patologii, de la cele neurologice, ortopedico-traumatice până la cele sportive. 

    De multe ori se întâmplă ca unele dureri articulare să fie cauza unor contracturi musculare și care pot fi ușor rezolvate cu ajutorul masajului îmbinat foarte bine cu stretching și terapie manuală instrumentalizată. Masajul medical conferă o stare de bine, relaxare și ajută în abordarea completă a pacientului. 

    Fiind o manipulare bazată pe dovezi științifice și clinice a țesutului moale (conjunctiv și muscular) cu scopul de a normaliza funcția acestuia. Constă în tehnici manuale care includ exercitarea unei presiuni fixe sau dinamice, și/sau determinând o mobilizare a unei părți corporale.

    Masajul sportiv se utilizează la persoanele care sunt implicate în activitate fizică constantă. Acesta tip de masaj este aplicat pentru a asista în corectarea problemelor și a dezechilibrelor musculare cauzate de solicitarea fizică repetitivă sau a traumatismelor apărute în timpul antrenamentului fizic.