Dr. Dragoș Apostu

Medic specialist Ortopedie-Traumatologie

Asistent universitar în cadrul  Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Doctor în științe medicale.

Lector asociat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca în anul 2015, urmând apoi programul de rezidențiat în cadrul Clinicii de Ortopedie și Traumatologie din Cluj-Napoca până în anul 2020. A lucrat sub îndrumarea domnului Conferențiar Horea Benea, a domnului Profesor Dan Lucaciu și a domnului doctor Ovidiu Oțel, acumulând o vastă experiență atât în ceea ce privește patologia cronică, cât și traumatică. A avut șansa de a se perfecționa atât în chirurgia clasică, cât și în chirurgia minim invazivă.

A participat la stagii de pregătire în străinătate, printre care Burjeel Hospital for Advanced Surgery Dubai (un centru de referință în chirurgia genunchiului) unde a lucrat sub îndrumarea domnului Profesor Samih Tarabichi, o personalitate internațională marcantă în chirurgia genunchiului. Este într-o continuă formare profesională, participând până în acest moment la peste 40 de cursuri și congrese la nivel internațional.

În anul 2015 a devenit Asistent Universitar în cadrul Disciplinei de Ortopedie-Traumatologie și Ortopedie Pediatrică, iar în anul 2019 a finalizat studiile doctorale având ca temă de cercetare proteza de șold. În cadrul activității academice, a participat la formarea studenților la medicină, a fizioterapeuților și a asistenților medicali licențiați. A câștigat de 2 ori Premiul Anual al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” pentru Tineri Cercetători în Specialități Chirurgicale și 8 premii ale Ministerului Educației și Cercetării, fiind de asemenea interesat de partea de cercetare clinică și experimentală. Astfel, a participat la realizarea a peste 30 de articole de specialitate.

Consideră că succesul tratamentului actual al patologiei ortopedice și traumatologice constă într-o abordare multidisciplinară a pacientului.